Spetsteknik för bästa hörselskydd

Hörselset med bluetooh

– Vår utmaning är att få folk i branschen att förstå hur bra formgjutna hörselskydd är jämfört med vanliga hörselskydd.
Det säger Bo Sandqvist, säljare på Audiosafe. Företaget ställer ut på Entreprenad Live om några veckor.

Formgjutna hörselskydd har funnits i Sverige i många år och även om Audiosafe bildades så sent som i våras så finns det stor erfarenhet inom företaget
– Flera av oss har arbetat med hörselskydd i många år så vi kan det här, säger Bo Sandqvist.

Senaste åren har vikten på traditionella hörselskydd hamnat i fokus. En vanlig hörselkåpa med kommunikationsmöjligheter kan väga upp emot ett halvt kilo.
– Det blir mycket påfrestning på huvud och nacke om man bär hörselkåpa ett helt yrkesliv jämfört med våra hörselskydd som bara väger en tiondel.

Standard industripropp

Audiosafe erbjuder en rad olika formgjutna hörselskydd och för en mängd olika användningsområde – allt från enkla industrihörselskydd till betydligt mer avancerade produkter.

Företagets målsättning är att tillhandahålla den senaste och modernaste tekniken inom hörselskydd och Audiosafe kommer till exempel på mässan visa formgjutna hörselskydd med bluetooth och komradiofunktion något man är ensamma om i Sverige.
– Vi har byggt in bluetooth med erkänt bra teknik. Samtidigt som du befinner dig i en bullrig miljö så kan du via det lilla hörselskyddet och ett batteri/mikrofon runt halsen lyssna på vad du vill och prata med vem du vill. Du kan även vara uppkopplad i en grupp.

När någon är intresserad av ett formgjutet hörselskydd så kommer Audiosafe ut till arbetsplatsen och tar avtryck av hörselgången på plats. Avgjutningen skickas till Belgien, Ungern, Italien eller Australien beroende på produkt, och inom högst tre veckor får kunden sina personliga hörselskydd i medicinsk silikon.
– Vi kommer dessutom ut en gång om året och mäter att det verkliga fungerar, säger Bo Sandqvist.

Ett formgjutet hörselskydd kan man oftast använda i fyra-fem år. Det är tvättbart och slarvar man bort det finns avgjutningarna sparade. Efterhand börjar hörselgången förändras och då kan det kan vara dags att göra nya avgjutningar.

Bo Sandqvist

– Det kostar lite grand. Ett enkelt skydd från 1 745 kronor brutto till ett bluetooth-set för 2 645 kr. Men har man som jag en gång provat formgjutna hörselskydd och märkt hur skönt det är då vill man inte ha något annat, säger Bo Sandqvist.

  • Fler nyheter

    Håll dig uppdaterad om vad som händer i branschen.
    Skriv din mailadress här och få alla nyheter skickade till dig en gång per vecka: