”Vad gör du när det inte är mässa?”

_mlk0813-liten

Peter Eriksson

Det är nog den vanligaste frågan du får när du arbetar med mässor, ”Vad gör du när det inte är mässa?”

Jobbar du med mässor, och har gjort det i 25 år, så börjar du förstå att folk undrar vad man sysslar med de där andra 362 dagarna på året. Ibland får jag väl erkänna att man undrar själv ibland och det är säkert nyttigt att själv ställa sig frågan då och då.

Det tar tid att göra en lönsam mässa
Man kan konstatera att det tar tid att få ihop en bra mässa som fungerar för oss men framförallt för våra kunder. Besökarna och utställarna. Allt skall fungera från informationen innan mässan till inflyttningen och logistiken, men det känns mest som en självklar hygienfaktor. Det allra viktigaste är att mässan är lönsam och att våra kunder finner varandra och gör affärer.

Regionala mässor skapar relationer och genererar affärer
Därför känns det extra roligt nu när vi precis summerar Entreprenad Live i Göteborg. Ingen har kunnat undgå att höra om alla affärer som gjordes. Är det en slump? Nej, det vill vi inte tro att det är. Vi gör våra mässor regionalt där det byggs och anläggs och där entreprenörerna har mycket att göra nu och framåt. Då anställer man och då investerar man. En annan viktig faktor är att våra mässor är regionala så att alla personer som ingår i beslutsprocessen är på plats. Från företagsledning, förare eller tekniker. Det är den främsta styrkan i regionala mässor. Mässor som ligger för långt bort åker inte hela företaget till och då blir det inga fullbordade affärer gjorda.

Entreprenad Live ”Hands-On”
Något som är väsentligt för oss och unikt för våra mässor är att man kan prova. Det mesta går att prova på Entreprenad Live och det är viktigt för ingen vill väl köpa grisen i säcken. Det skall grävas, vältas, köras om och om igen. Att kunna gå från maskin till maskin är oslagbart för att ta det slutgiltiga beslutet.

Så vad gör vi då fram till mässan i Stockholm?
Vi bygger nytt mässområde tillsammans med lokala entreprenörer och investerare, vi utvärderar mässan i Göteborg, vi åtgärdar sånt som kunde gjorts bättre, vi träffar utställare och besökare så mycket vi kan, vi säljer in en bra mix av leverantörer av allt som entreprenörerna behöver i sin vardag, vi skapar kommunikation och vi jobbar tillsammans med branschen för ett göra en fantastisk mässa i Stockholm den 24-26 augusti på Airport City Stockholm.

Välkomna till Stockholm om mindre än ett år!

  • Fler nyheter

    Håll dig uppdaterad om vad som händer i branschen.
    Skriv din mailadress här och få alla nyheter skickade till dig en gång per vecka: