Hallå, Hans-Erik Kristensson, hur går det med mässförberedelserna?

Hans-Erik Kristensson är nöjd med mässförberedelserna så här långt. Det målas många kilometer med moterlinjer på mässområdet just nu.

Nu är det bara drygt en vecka kvar till årets stora entreprenadhändelse i Göteborg – Entreprenad Live. Över 200 utställare och 10 000 mässbesökare kommer att göra mässan till en riktig entreprenadfest. På mässområdet ute på Säve flygplats pågår mässförberedelserna för fullt.

Hur går det med mässföreberedelserna?
– Det går alldeles utmärkt. Det är ett jättebra område och vi är helt i fas med vår planering. Mässan kommer i god tid att stå färdig att ta emot besökare nästa torsdag. Det kommer att bli kanon!

Vad är det som är så bra med området?
– Mässan håller huvudsakligen till på en stor och stabil betongplatta. Det gör det lättare för alla. Det underlättar oerhört när man ska bygga mässa och ställa upp tunga maskiner. Det gör det enklare för besökare att ta sig runt.

Varför finns där en så stor betongplatta på Säve?
– Den tillhörde en gång flygflottiljen på Säve så den är byggd av försvaret, rejäla grejor.

Men var ska då grävmaskinerna gräva i prova-på-området?
– Det är så fiffigt så att i kanten av betongplattattan finns öppen mark där det går alldeles utmärkt att gräva?

Vad gör ni just nu?
– Just i dag har vi målat linjer. Det ska målas sex kilometer linjer på mässområdet?

Har maskinerna börjat komma ännu?
– Ja, någon enstaka. Men den stora inflyttningen av maskiner börjar på måndag nästa vecka. Hittills har vi mest fått ta emot el, staket, träflis, tält, bodar och mycket annat som också måste finnas på en mässa.

Har ni inte stött på några missöden?
– Det ösregna i morse och då är det svårt att måla linjer utomhus. Men så fort regnet hade upphört så gick det bara någon timme så hade betongplattan torkar upp och vi kunde fortsätta med arbetet.

Vad hoppas ni mest på just nu?
– Vi hoppas och tror att det kommer mycket folk till mässan och att det görs mycket affärer. Vi hoppas det blir precis den levande maskinfest som den har alla förutsättningar att bli.

  • Fler nyheter

    Håll dig uppdaterad om vad som händer i branschen.
    Skriv din mailadress här och få alla nyheter skickade till dig en gång per vecka: