– Det ser ut att bli en riktigt bra mässa

Högkonjunktur, stort intresse, många utställare, nytt område

Nu är det bara drygt ett halvår kvar till Entreprenad Live-mässan den 6-8 september i Göteborg och arrangörerna är i full gång för att allt på mässan ska bli så bra som möjligt. I det här första av vårens nyhetsbrev berättar projektledaren Hans-Erik Kristensson om läget just nu och vad som händer härnäst.

Hur är läget inför mässan?
– Det känns riktigt bra. Det är stort intresse från såväl utställare som besökare. Alla detaljer är inte klara ännu men mycket börjar falla på plats.

Hur är bokningsläget?
– I och med att förra årets mässa i Göteborg blev en sådan succé så fick vi många bokningar tidigt. Nu är vi nästan fullbokade, det finns bara ströplatser kvar.

Vad gör ni om ni blir fullbokade?
– Vi gör vad vi kan för att få in så många utställare som möjligt. Men det viktigaste är att det blir en bra mässa för såväl utställare som besökare.

Ni har bytt utställningsområde till Säve flygplats, hur fungerar det?
– Det är ett fantastiskt utställningsområde. Alla utställare står på betong eller asfalt. Det kommer att bli lättare med ut- och inlastning och det finns parkeringsplatser alldeles intill mässan.

Men om det blir – Gud förbjude – regnigt och jäkligt?
– Vi hoppas naturligtvis på samma fina väder som förra gången men om det trots allt skulle bli dåligt väder så påverkar det mindre än förr. Såväl utställningsområdet som parkeringsplatser tål regn.

Men hur går det med gräv- och prova på-område om alla står på asfalt?
– Intresset från utställarna att också ha tillgång till ett gräv- eller prova på-område alldeles intill sin monter har ökat. Säve är ju en gammal flygplast och utställarna står på de gamla landningsbanorna men alldeles intill finns det öppen mark där vi kan erbjuda fina prova på-områden.

Och hur går det med provkörningarna?
– Det kommer som vanligt att finnas både lastbilar och andra bilar för provkörning. Provkörningsbanan kommer att bli lite mer utmanande med både asfalt och terräng.

Hur blir det med maten.
– Detaljerna är inte klara ännu men mattältet kommer att vara centralt placerad i området och det kommer att finnas separata matsalar för utställare och besökare.

Hur blir det med övriga programmet?
– Vi håller just nu på att arbeta med olika aktiviteter på och kring övriga mässan. Vi vet att Maskinentreprenörerna, ME, som vanligt kommer att erbjuda ett högkvalificerat seminarieprogram och sen håller vi som bäst på att klura på lite andra aktiviteter.

Vad vet ni om besökarna?
– Vi har ännu inte öppnat upp möjligheten för besökare att registrera sig men i och med att så många besökare upplevde förra mässan så positivt så får vi redan nu många förfrågningar som visar att intresset är stort också bland besökarna.

  • Fler nyheter

    Håll dig uppdaterad om vad som händer i branschen.
    Skriv din mailadress här och få alla nyheter skickade till dig en gång per vecka: