Seminarieprogram 2017

ME:s seminarium under Entreprenad Live

Torsdagen den 14 september:
Kl. 10:45  Bygg- & anläggning
Kl. 12:30  Branschskolor
Kl. 13:30  Jobba för att leva eller leva för att jobba

Fredagen den 15 september:
Kl. 11:00  Fler affärer
Kl. 14:00 Stoppa tjuven

Seminarierna på mässan är kostnadsfria och ingen föranmälan krävs

Nyttiga kortkurser – se längre ner på sidanBygg- & anläggning

Torsdag 14 september, kl. 10:45
Hur fungerar utbildningen och hur ser framtiden ut? BYN informerar om gymnasie- och vuxenutbildning, yrken, var du hittar information, lärlingstid och framtidsutsikter.


Branschskolor

Torsdag 14 september, kl. 12:30
Jonas Thorstenson från ME-skolan berättar om regeringens nya satsning på branschskolor inom gymnasieutbildningen och exempel på hur branschskolor för maskinförare fungerar.


Jobba för att leva eller leva för att jobba

Torsdag 14 september, kl. 13:30
Hur tänker ungdomar om arbete, framtid och varför ska man arbeta? Leg. psykolog Jehoshua Kaufman berättar på ett underhållande och tänkvärt sätt om relationen mellan hälsa och arbete.


Fler affärer

Fredag 15 september, kl. 11:00
Trafikverket berättar om nya möjligheter för entreprenörer att göra affärer. En mängd jobb ska ut från Trafikverket och de ska delas upp i mindre delar. Mindre entreprenörer vågar inte ge sig in i deras system och lägga anbud. Mats Otterborn från Maskinentreprenörerna och representanter från Trafikverket ger praktiska tips på nya afffärsmöjligheter.


Stoppa tjuven

Fredag 15 september, kl. 14:00
De ständigt återkommande stölderna är ett gissel. För de drabbade företagen kostar det oändligt med tid och pengar. Hur ser vardagen ut och hur skyddar man sig bäst? Journalisten och författaren Joakim Palmkvist leder samtal med representanter från medlemsföretag, lokala polisen, Nationella transportsäkerhetsgruppen och försäkringsbolag.Nyttiga kortkurser

Förena nytta med nöje när du ändå är på mässan. Passa på att ta med en kollega och gå en kortkurs till mässpriset 750 kronor styck . ME-skolan erbjuder två olika kurser under fredag och lördag förmiddag (den 15 och 16 september) mellan 9-13. Vi håller till på mässområdet på Ring Knutstorp, så du behöver inte gå långt.

Säkra lyft – hur man på ett effektivt och säkert sätt kopplar lyftredskap och minimerar risker för skador på människor och material (9-13 fredag och lördag). Kaffe och smörgås ingår.
Anmälan

Förberedelse inför SIK-provet (9-13 fredag och lördag). Kaffe och smörgås ingår.
Anmälan